Hoe herstel je

 

Herstellen is een bijzondere bezigheid. Als ik een boek zou schrijven over herstellen, zou dat wat mij betreft als titel krijgen: ‘Volg je hart’. Met als ondertitel: ‘Volg je natuurlijke weg’.

Herstellen word je niet geleerd. Het enige wat ik van mijn kindertijd herinner is dat ik na een griep één dag koortsvrij moest zijn, zodat ik daarna weer naar school kon gaan. Met een extra dagje  kreeg ik wat ik nodig had: liefde, aandacht, rust en tijd. Lees verder

Dit is Hannes

Een knuffel of pop, maar ik ben al volwassen!

knuffel geeft troost aan kind en volwassene

 

Hannes ziet er toegetakeld uit. Nee, niet door de hond. Door heel veel knuffels die ik als klein meisje heb gegeven. Hannes was er vanaf mijn 1e of 2e levensjaar altijd bij. Bij mij in het ledikant, op de bank, buiten in de tuin, in de auto, achterop de fiets, in de speeltuin, als ik aan de wandel was. 

Ik kan mij geen kinderjaren voorstellen zonder Hannes. Als ik naar bed werd gebracht moest Hannes ook geknuffeld worden door mijn moeder. En als ik er niet zeker van was dat ze dat had gedaan, dan riep ik mijn moeder: “Mama, Hannes moet ook nog een kusje!”  Mijn moeder kwam terug en gaf Hannes een kus op dit bijzondere betoverende gezichtje. Lees verder

Hoe kan ik aarden

aarden voeten

 

Aankomende op mijn vakantieadres wilde ik alles ontdekken, dat wandelpad vlakbij de camping of achter het huisje dat we huurden, het dorpje 15 kilometer verderop moest ik echt zien, en ook nog uitzoeken voor een leuk marktje. Ik beschrijf hier pittoresk Frankrijk en ik beschrijf dat ik onrustig werd, niet kon zijn daar waar ik op dat moment was. Ik was alleen maar bezig waar ik allemaal heen wilde. Dat leverde mij jarenlang op de eerste dagen van de vakantie onrust, zeg maar gerust stress. Gelukkig doe ik dat nu anders. Lees verder

Eenvoudig genieten

 

“Een eigen huis, een plek onder de zon.
En altijd iemand in de buurt die van me houden kon.
Toch wou ik dat ik net iets vaker,
Iets vaker simpelweg gelukkig was”

huisje boompje beestje

 

Een mega hit was dit eind jaren tachtig. Of ik wilde of niet, veelal zong ik als vanzelf dit lied mee als ik het op de radio hoorde. Terwijl ik meezong vroeg ik mij af ‘geniet ik wel echt?’  Want ik had immers een dak boven mijn hoofd, vrienden, gezelligheid, de wereld lag voor mij open. Ik was nog jong, net 20, en ergens voelde ik dat ik niet volledig gelukkig was, terwijl ik wel heel veel plezier kon hebben. Ik was wel gelukkig, maar ook weer niet. Wat was dat toch? Lees verder

Negatief door corona?

natriltijd in de mist

 

Misschien wel extra voelbaar in deze coronaperiode :

Je zit vast in je gedachten, vast zit in patronen, steeds een muur om je heen ervaren.
Om te voorkomen dat je in een negatieve spiraal komt, ga op zoek naar jouw overtuigingen versus je kwaliteiten. Niet vanuit je gedachten maar vanuit je lichaamsbewustzijn.

 

Je kan als het ware in de mist zitten… 

..en je ziet niet welke kant je opgaat. Waar moet ik heen, blijven staan of toch maar rechtdoor? Wat gebeurt er in mij? Je kan dit onderzoeken, waarin je je lichaam laat ‘spreken’, zo kom je tot inzichten om patronen te doorbreken en meer positiviteit ervaren in je leven.

 

“Verandering draait om het doorbreken van gewoontes en patronen waar je niet langer iets aan hebt.”

Deze uitspraak komt van Edith Eger, psycholoog en tevens een Holocaustoverlevende. Zij ervaarde dat de basis van vrijheid, de kracht is om te kiezen. De grootste gevangenis is je mentale gevangenis en jij alleen kan de stap zetten. Misschien in eerste instantie niet alleen, dat er iemand met je mee loopt, en met je mee kijkt, zodat jij van negatief naar positief kan gaan.

Dat jij er bent, volledig. Welkom in de wereld.

 

Hartengroeten,

Margot Shunya DopheidePraktijk Innertrans
In mijn begeleiding als therapeut en coach, werk ik lichaamsgerorienteerd. Via de weg van je hoofd naar je hart, je adem en je lichaam, leer je in het hier en nu te komen. Luisteren naar je lichaam is naast werken met verschillende delen in jezelf, waaronder het innerlijk kind, een essentieel deel in mijn werk.

Sessies – ook online

Hoe werk ik nu in de praktijk ten tijde van dit coronavirus?

– Ik hou mij aan de richtlijnen van RIVM
– Ik was mijn handen veel vaker en altijd tussen cliënten door.
– Ik lucht na iedere cliënt mijn praktijkruimte
– We houden een afstand van 1,5 meter
– Beide zijn klachtenvrij

 

Sessie online

Ik geef de mogelijkheid om in dit corona tijdperk online sessies te volgen, als dit fysiek niet kan.

– Voordeel hiervan is dat je de sessie volgt vanuit jouw eigen vertrouwde plek.
– Voorwaarde is dat je ongestoord in de sessie kan zijn (geen partner of kinderen die je kunnen storen).

De afgelopen periode heb ik goede ervaringen met online sessies en reacties zijn positief.
Online sessies kunnen zijn net zo effectief zijn en je de mogelijkheid geven contact te maken met jezelf en je lichaam.

De kern in mijn sessies blijft contact maken met diepere lagen in jezelf, waarin ik gebruik maak van ervarings- en lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie. Je lichaamsbewustzijn wordt hiermee vergroot, het contact met je zelf verdiept.

Ik ontmoet je graag, ook online.

Hartelijke groeten,

Margot Shunya