Geboortesessie

geboortetrauma

 

Hoe je bent geboren heeft een diepe impact op je leven. Ook de maanden voorafgaand aan je geboorte en de eerste periode daarna is van grote invloed.
Iedereen heeft een eigen geboorteverhaal, dat meestal een heel ander verhaal is als het zwangerschaps – en bevallingsverhaal van je moeder.

Alle ervaringen zijn opgeslagen in het aller eerste prille begin toen je nog maar een paar cellen groot was. Dit kan over pijn gaan, angst en strijd, maar ook plezier, geluk of vredig gevoel. De eerste imprint geeft een blauwdruk af voor je leven.

In je leven loop je, veelal onbewust, tegen je eigen geboorteproces aan. Bijvoorbeeld het gevoel dat je niet vooruit komt, alles gaat te snel, last van je omgeving hebben, je alleen voelen.

 

Geboren worden is lichaamservaring

Celbiologie heeft aangetoond dat individuele cellen een ervaringsgericht geheugen hebben, nog voordat onze hersenen zich ontwikkelden.
Door lichaamswerk en een nieuwe lichaamservaring opdoen kun je als volwassene je geboortebeweging beweging afmaken, of een nieuwe helende beweging ervaren. Je lichaam weet het, door het opnieuw te ervaren komt er een nieuwe imprint.

Inzicht in je geboorteverhaal kan verhelderend werken én je lichaam heeft een eigen verhaal. Geboortewerk geeft aandacht aan dit helende vermogen van het lichaam.

  • In een geboortesessie onderzoek je jouw geboorteverhaal en geef je je geboorte een nieuwe ervaring: van baarmoederfase naar het geboren worden.
    Een ervaring op mentaal, fysiek, emotioneel en ook spiritueel niveau.
    In deze sessie van 2,5 uur krijg je tijd en ruimte om dit te ervaren en te doorvoelen.

Ik wil informatie over geboortewerk

Inspiratiebronnen

Anna Verwaal is een inspirerend spreker en zij is pre- en perinataal specialist en geboorteconsulente: bekijk een interview met haar hier.

Verreweg het grootste deel van ons gedrag en onze emoties die we als volwassene hebben, valt terug te voeren op de manier waarop ons leven bij conceptie ontstond, hoe ons leven in de baarmoeder eruitzag, en hoe we geboren zijn.” – Anna Verwaal

Bij Anna Verwaal, Vasna van Haalen, Divyam Kranenburg en Sarito Führmann heb ik verdiepende trainingen gevolgd op gebied van prenataal, postnataal en perinataal trauma. In 2016 ontdekte ik tijdens de training ‘heling van de geboorte’,  wat ik onbewust eigenlijk al wist, dat de invloed op wie ik ben, ontstaan is in de negen maanden dat ik in de baarmoeder was. Sindsdien leer en ervaar ik steeds meer over de ervaringen in de baarmoederperiode en de geboorte.

Zie ook mijn blog Invloed van je geboorte op je leven

Hoe kom je te weten hoe het was in de baarmoeder?

Deze vraag gaat verder dan: hoe was je als baby of peuter? Voor beide geldt dat je hier moeilijk achter komt door middel van gesprek. Omdat de herinnering dieper ligt opgeslagen, waar je cognitieve brein niet bij kan. Door andere delen in je zelf aan te spreken, kom je dichter bij de antwoorden die je zoekt. Via lichaamswerk doe je deze nieuwe lichaamservaring op.

“De meest krachtige taal die we in ons leven meekrijgen begint in de baarmoeder.”
–   Arthur Janov, auteur en primal therapeut

Ik wil graag een geboortesessie

 

geboren worden