Invloed van je geboorte op je leven

 

Geboren worden, we doen het allemaal. Niet eenmaal. We worden heel vaak geboren.

Processen van geboren worden doorleef je onbewust weer opnieuw. De indrukken die je hebt opgedaan tijdens je geboorte zijn intens geweest. Ook in de periode terwijl je nog in de baarmoeder zat.
De impact op je leven vóór je geboorte en tijdens je geboorte is groter dan wat er daarna gebeurt…

Afgelopen jaren heb ik mij steeds meer in dit onderwerp verdiept. Ik ben er helemaal zwanger van!

Toen ik ooit bij het Aumm Instituut begon met de opleiding primal rebirth therapie, wat met name gaat over innerlijk kind en de invloed van je allerjongste jaren op je leven, werd in mij diep voelbaar hoe belangrijk dit prille begin is.

Maar het begint niet met de geboorte, er is een nog priller begin. Namelijk de invloed van je geboorte (perinataal) en de invloed van de periode dat je nog foetus en embryo was (prenataal). Ook bij Aumm is er steeds meer over te leren, lees: ervaren.

 

De belangrijkste en diepste imprint in je leven
vindt in de baarmoeder plaats.

Nog altijd luister ik graag als mijn moeder (nu 92) vertelt over haar zwangerschap en mijn geboorte. Ik ben blij dat mijn moeder hierover verteld, want het gaat over het begin van mijn leven.

In sessies vraag ik bijna standaard hoe was jouw geboorte, hoe was de zwangerschap van je moeder. Was je welkom, was er stress bij moeder, was moeder gezond, waren er andere bijzondere omstandigheden?

In de 9 maanden in de baarmoeder word je leven het diepst gevormd. Alle ervaringen gaan mee. Als nog niet geborene ervaar je alles, alles wat moeder ervaart. Een moeder kan niets verbergen voor het kind in haar baarmoeder. Je bent dan namelijk nog één.

Daarbij bestaat er zoiets als het conceptiegeheugen: de zaadcel heeft een geheugen en een eicel heeft een geheugen. Het geheugen van een zaadcel is maximaal 64 dagen. Een eicel is oud en wijs, deze heeft het geheugen van je oma, draagt dus ervaringen mee van de moeder van je moeder.

Wanneer een zwangerschap of geboorte niet soepel ging, dan is er nog altijd heling mogelijk. Zelfs als het kleine mensje nog een baby is. Want met liefdevolle aandacht en juiste aanraking vertelt de baby zijn/haar verhaal: het geboortetrauma kan met de onderbroken beweging worden afgemaakt of nieuwe stapjes (soms letterlijk) kan worden gezet in helen van de stress die in de baarmoeder werd ervaren of geboortetrauma. 

Dit was zichtbaar tijdens de training die ik volgde van Sarito Fuhrmann met bijzondere demosessies met ouders en hun baby. Niet alleen helend voor de baby, ook voor de ouders. Het werkt vice versa.

 

Als volwassene opnieuw geboren worden

Jaren later kan een geboorte nog parten spelen in iemands volwassen leven. Ook dan is er heling mogelijk, je kan je eigen geboorte weer ervaren, op een nieuwe manier. Ik pas dit steeds meer toe in mijn sessies. Het is wonderlijk hoe het lichaam weet en ervaart.

Tijdens de training Je eigen wijze weg wordt hier ook aandacht aan besteed, je kan nieuwe ervaringen opdoen, een nieuwe stap maken, jouw eigen wijze weg eigen gaan maken.

Ik ben dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen, ik kan er nog veel meer over vertellen, omdat ik het zo boeiend vind. Het is zo puur en levend. Bovendien is dit een prachtige aanvulling op het innerlijk kindwerk. Het wordt voor mij hiermee meer compleet.

Geboorte sessie

  • In een geboortesessie onderzoek je jouw geboorteverhaal en geef je je geboorte een nieuwe ervaring: van baarmoederfase naar het geboren worden. Een ervaring op mentaal, fysiek, emotioneel en ook spiritueel niveau. In deze sessie van 2,5 uur krijg je tijd en ruimte om dit te ervaren en te doorvoelen.

Ik wil graag een geboortesessie

 

Trainingen en workshops die ik heb gevolgd tbv de impact van je geboorte op je leven:
Verder lezen en kijken:

 

Wil je een geboortesessie ervaren?  Neem contact met mij op.

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van mijn blogs en activiteiten?
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief van Innertrans.