Inspiratie

Inspiratiebronnen zijn belangrijk voor mij.
Graag deel ik er enkele met je.

Dit zijn mensen, muziek, natuur, film…


Mijn belangrijkste inspiratiebron…

…is mijn man Adrian. Hij steunt mij in mijn werk en in wat ik doe.
Wij zijn samen met onze huisdieren in 2006 in Deventer gaan wonen. Hier ben ik op mijn plek. Tussen de Veluwe en Salland in en vlak aan de IJssel geeft me veel energie.  Dit verbindt mij met de natuur. Daarbij zijn bewustwording en spiritualiteit voor mij belangrijke ankers. Ik haal hier mijn ontspanning en rust uit.


Jane Goodall

Na het zien van het interview met Jane Goodall in de VPRO-serie Van de Schoonheid en de Troost, was ik geraakt door deze vrouw. Ik had niets met apen. Haar visie over samenhang tussen mens, dier en milieu en haar spirituele levenswijze zorgden dat ik mij ging inzetten voor het Jane Goodall Instituut en ging voelen dat ik in mijn dagelijks leven ook verschil kan maken.

Ruim 5 jaar ben ik met hart en ziel vrijwilligerscoördinator  geweest bij JGI-NL. Wil je ook het werk van Jane Goodall ondersteunen?
Neem dan eens een kijkje op de site van het Jane Goodall Instituut.

 Muziek van Deva Premal en Miten

gaat van hart naar hart. Meditatief en sensitief.


 

Elisabeth Kübler-Ross

Het lezen van haar boeken, over rouw, heeft veel indruk op me gemaakt. Hierdoor ben ik kort betrokken geweest bij het EKR. Helaas is de stichting in Nederland sinds mei 2015 opgeheven. 

“Het leven is een stroom ervaringen die geboorte en dood met elkaar verbindt.” 

Rouw is een ondergeschoven kindje. vlinder-EKRRouwen doe je niet alleen als iemand is gestorven. Rouwen, afscheid nemen, doe je ook na een scheiding, een verhuizing, een verlies van een lichaamsdeel, kinderloosheid. Op verschillende manieren heb ik gerouwd in mijn leven, ik wil dit gaan verwerken in mijn werk.

“Sterven is doodgewoon en daar mag meer leven aan worden gegeven.”

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.