Zonder prikangst

Zie jij er tegenop om bloed te laten prikken?
Of te vaccineren?

 

het liefst kruip ik weg, prikangstHet liefst stel je het uit, of zou je willen wegkruipen.
Je bent niet de enige, ook al ben je een volwassen vent of vrouw, prikangst ervaren veel mensen.

Na 1 à 3 sessies kun je zonder overmatige spanning naar het priklab of het vaccinatiecentrum.

Zelf heb ik ervaring aan beide kanten van het prikken:
–  Ik ben regelmatig geprikt, vooral in tijden dat ik chemo had.
–  Als medewerker bij het Priklab en de Trombosedienst heb ik vele mensen geprikt, ook kinderen en op de neonatologie heb ik te vroeg geboren baby’s geprikt. Ik heb mensen onderuit zien gaan, dat ze wegliepen of in paniek raakte.

Je kan wat nerveus zijn voor de prik, maar als je lichaam reageert alsof het een grote dreiging is, bijvoorbeeld door te trillen, huilen, zweten of flauwvallen, dan is je lichaam in angst of misschien zelfs in paniek.

Wellicht door hierover te lezen, wakkert het je angst al aan. Omdat je het zo herkent.

Met tijd en aandacht is veel te overwinnen om bloed te laten afnemen of vaccineren.
Dan is het fijn om vooraf begeleiding te ontvangen. Want het bloedonderzoek moet eenmaal plaatsvinden of de vaccinatie moet worden gezet.

Neem met mij contact op, met enkele sessies kun je leren hiermee om te gaan door o.a. zelfregulatie, visualisatie en traumatherapie.  Je zal daarna minder of niet meer bang zijn en je kan het prikken meer in ontspanning ondergaan. Mijn praktijk zit in Deventer.

 

Margot Shunya Dopheide – Praktijk Innertrans
In mijn begeleiding als therapeut en coach, werk ik lichaamsgerorienteerd. Via de weg van je hoofd naar je hart, je adem en je lichaam, leer je in het hier en nu te komen. Luisteren naar je lichaam is naast werken met verschillende delen in jezelf, waaronder het innerlijk kind, een essentieel deel in mijn sessies.