Negatief door corona?

natriltijd in de mist

 

Misschien wel extra voelbaar in deze coronaperiode :

Je zit vast in je gedachten, vast zit in patronen, steeds een muur om je heen ervaren.
Om te voorkomen dat je in een negatieve spiraal komt, ga op zoek naar jouw overtuigingen versus je kwaliteiten. Niet vanuit je gedachten maar vanuit je lichaamsbewustzijn.

 

Je kan als het ware in de mist zitten… 

..en je ziet niet welke kant je opgaat. Waar moet ik heen, blijven staan of toch maar rechtdoor? Wat gebeurt er in mij? Je kan dit onderzoeken, waarin je je lichaam laat ‘spreken’, zo kom je tot inzichten om patronen te doorbreken en meer positiviteit ervaren in je leven.

 

“Verandering draait om het doorbreken van gewoontes en patronen waar je niet langer iets aan hebt.”

Deze uitspraak komt van Edith Eger, psycholoog en tevens een Holocaustoverlevende. Zij ervaarde dat de basis van vrijheid, de kracht is om te kiezen. De grootste gevangenis is je mentale gevangenis en jij alleen kan de stap zetten. Misschien in eerste instantie niet alleen, dat er iemand met je mee loopt, en met je mee kijkt, zodat jij van negatief naar positief kan gaan.

Dat jij er bent, volledig. Welkom in de wereld.

 

Hartengroeten,

Margot Shunya DopheidePraktijk Innertrans
In mijn begeleiding als therapeut en coach, werk ik lichaamsgerorienteerd. Via de weg van je hoofd naar je hart, je adem en je lichaam, leer je in het hier en nu te komen. Luisteren naar je lichaam is naast werken met verschillende delen in jezelf, waaronder het innerlijk kind, een essentieel deel in mijn werk.