Nieuwsblog: van sneeuw naar innerlijk kind

Lieve Mensen,

Aanstaande vrijdag is er een introductie-avond over Je Eigen Wijze Weg, een training over het innerlijk kind, die ik samen met Elly Jhari van Wieren geef. 

Ik wil je graag hierover iets vertellen. Maar eerst over vanochtend.

sneeuwpopBij het opstaan vanochtend keek ik uit het raam: sneeuw!
Van sneeuw word ik heel blij. Een kinderlijke blijheid stroomt dan door mij heen. Mijn hart gaat wat sneller kloppen, mijn bloed voel ik stromen en mijn ogen glinsteren. Dat is wat sneeuw met mij doet.

Sneeuw vind ik niet prettig als ik er op uit moet. Dan ben ik bang dat ik uit glijd. Op deze gevoelens ga ik niet al te veel in, ik kijk bovenal naar het mooie wat sneeuw mij te bieden heeft. Daar maak ik contact mee, met het geluk dat ik voel als ik het zie sneeuwen.

Dit mooie gevoel over sneeuw komt voort uit mijn kindertijd, dat ik bij me heb gedragen en heb gekoesterd.
Ook als volwassen mens, kan ik deze blijheid in mij voelen. Dat is niet altijd even eenvoudig. In andere situaties kan ik het kwijt zijn, mijn kwaliteiten waar ik mee geboren ben.

Innerlijk kind
In de loop van je leven ontwikkel je je als mens. Het is eigenlijk een kunst om volwassen te worden, naar wie je werkelijk bent: Wat is van jou, wat heb je overgenomen, gekopieerd, of wat is je aangeleerd? In je kindertijd ontving je misschien niet de ondersteuning die jij nodig had, waardoor je je zelf bent gaan beschermen, je bent gaan aanpassen aan aan je omgeving. Je essentie werd onzichtbaar voor de buitenwereld. En zo groei je in een persoonlijkheid omdat je denkt dat dat klopt. Maar klopt dat beeld met de werkelijkheid? Ben je echt wie je bent?

sneeuwpadJe Eigen Wijze Weg
Tijdens de workshops leer je via ervarings- en lichaamsgerichte technieken hoe je je ‘innerlijke kind’ meer bewust kunt ervaren en hoe je meer kunt leven vanuit jezelf als gezonde volwassene.
Het doel is niet ‘veranderen’ maar ‘bewust worden’, door te luisteren naar de taal van je eigen lichaam. Hierdoor kan heling plaatsvinden en worden jouw kwaliteiten weer zichtbaar.

Belangstelling gekregen?
De introductie avond is een kennismaking, een voorproefje, van de workshopreeks. Daarbij kun je natuurlijk vragen stellen en ons leren kennen.

Waar en wanneer?
Vrijdag 19 februari
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Danslab (Doas), Mimosastraat 1, 8013 SB Zwolle

Graag aanmelden via mij of Elly Jhari van Wieren.

De workshopreeks zelf start zaterdag 12 maart 2016.
Meer info over deze reeks vind je hier.

sneeuwhogevenen2015
Ik ontmoet je graag,

Hartengroeten,
Margot Shunya

 

 

 


 

Wil je op de hoogte blijven van mijn blogs en activiteiten?
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief van Innertrans.

cropped-cropped-IMAG0038.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × drie =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.