Blog: Sterrenlicht

Save the Children heeft een verhalen wedstrijd georganiseerd. Op het moment dat ik dit las werd ik enthousiast en rolde als vanzelf een verhaal uit mijn vingers op het scherm. 

De twintig beste verhalen komen in een leesboek voor kinderen van 10-12 jaar. Dat zou natuurlijk heel leuk zijn als mijn verhaal daar bij zit.
Los daarvan, ik haal veel voldoening uit het schrijven van verhalen, dus als de wedstrijd voorbij is, komt het verhaal op mijn site te staan. Omdat ik er trots op ben en ook omdat het linkt met mijn mooie werk.

Ga naar mijn verhaal ‘Sterrenlicht op de site van Save the Childeren. Door punten waarding kun je mijn verhaal beoordelen.

Waarom deze verhalenwedstrijd?save the childeren
Afghanistan heeft een rijke vertelcultuur en kinderboeken zijn onmisbaar voor een betere toekomst van Afghanistan. Maar veel Afghaanse kinderen hebben nog nooit een boek ingezien. Afghanistan heeft een rijke poëtische en literaire geschiedenis. Ouderen kunnen zich de boekwinkels in de grote steden en de prachtige boeken en voorgelezen verhalen nog goed herinneren. De Taliban heeft tijdens de jarenlange gewapende conflicten veel literatuur voorgoed verwoest. De rijke Afghaanse vertelcultuur vol verhalen, sagen en mythes dreigt volledig te verdwijnen.

Save the Children is ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie. Zij strijden voor de rechten van kinderen en komen in actie voor kinderen die in de knel zijn gekomen als gevolg van de schending van hun rechten.  De hulp van onze achterban geeft ons het mandaat om te doen waar savethechilderenlogowe samen in geloven: gelijke kansen en een toekomst voor alle kinderen op aarde.
Zie https://www.savethechildren.nl/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − twintig =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.