Blog: Voornemens……. niet van hier en nu

Voornemens zijn niet van het hier en nu. Je maakt ze voor de toekomst. Je kent vast het gevoel, een voornemen maken. Heerlijk, het gaat helemaal goed met me komen…..

Voornemens hoef je niet meer te maken. Het enige wat je kunt doen is de vraag
aan jezelf stellen: ‘Wat heb ik nu nodig?’ Luister naar welk antwoord er komt. Er kunnen ook allerlei stemmetjes je gaan tegenhouden om allerlei verschillende redenen: te moe, te laat, ik kan het niet goed, morgen doe ik het meteen…

Ik heb dat met blogs schrijven. Ik wil zo graag en steeds schuif ik het op. Ruim voor de kerst wilde ik schrijven, want daarna wilde ik vakantie houden. Hierdoor heb ik me zelf tegengehouden. Want schrijven is geen werk, schrijven is voor mij bevrijdend en geeft mij ruimte.

Op deze laatste dag van het jaar, kijk ik terug, 1 januari begon ik met de laatste chemo. Nu 365 dagen later heb ik ontzettend veel gedaan dit jaar waar ik blij van word, wat me energie geeft. Maar ik deed de laatste weken zo veel dat ik een pauze moest gaan inlassen. Waarom ging ik aan mij zelf voor bij? Ik weet het toch, ik had immers de workshopreeks ‘Uit je stress’ opgezet….
Ai, die doet pijn. Mijn enthousiasme is mijn valkuil.

En mijn enthousiasme is mijn kracht. Mijn kracht is aanwezig als ik aan mij zelf regelmatig vraag: Wat heb ik nu nodig?

Stel je zelf op dit moment eens de vraag: ‘Wat heb ik nu nodig?’
Neem hier even de tijd voor. Door drie maal diep in en uit te ademen en met aandacht naar je lichaam gaan. Maak hele rustige bewegingen met je vingers, met je voeten. Draai zachtjes met je hoofd. Blijf ademen en stel jezelf nogmaals de vraag: ‘wat heb ik nu nodig?’

Hoe meer je gehoor geeft aan zo’n klein moment van aandacht aan jezelf, hoe meer je rust en ontspanning in jezelf kunt ervaren.

Dit heeft tijd en oefening nodig. Dat is geen voornemen, dat is oprechte aandacht geven aan jezelf.
Vanaf 29 januari kun je deze ervaringen opdoen in de nieuwe reeks ‘Uit je stress

Ik wens je een ontspannen 2016
waarin je elke dag weer in het moment kunt zijn.

Margot Shunya

Met een tip van Huub van der Lubbe…


Wil je op de hoogte blijven van mijn blogs en activiteiten?
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief van Innertrans.

cropped-cropped-IMAG0038.jpg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − vier =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.