Waar ga ik heen?

Het lijkt alsof ik stil sta, dat ik helemaal niets doe. Mijn laatste blog is al weer van 22 december vorig jaar. Terwijl het verre van stil is geweest in en rond mij.

Op de 2e dag van 2017 ging ik mijn aandacht en intentie richten op het jaar dat komen ging.
Wat wil ik? Waar wil ik mij op richten?
Op dit soort momenten ga ik mijn vraag stellen met behulp van de Osho Zen Tarot, waarbij ik vaak ‘het kruis’ leg. Er kwamen die dag prachtige kaarten uit, waarin mijn doelkaart Aloneness werd (kaart IX van de Grote Arcana). Aloneness: alleen gaan en dan niet in de vorm van eenzaamheid.

 

Wees je bewust dat hoeveel mensen er ook om je heen zijn dat je alsnog je eigen keuzes moet maken. Dat je nog altijd jezelf moet accepteren. Je doel is uiteindelijk om je eigen kompas te gebruik en in je leven en hierin je eigen weg in te volgen.

 

 

 

Deze kaart gaf mij een opening. Ik twijfelde over de workshops Uit je stress en Je eigen wijze weg die ik gaf, ik haalde er voldoening uit én ik was niet zeker: Is dit mijn weg? Prachtige workshops waarbij de één over het innerlijk kind en de volwassene in jezelf gaat en de ander over stressrelease en ontspanning.
Ik raakte het contact met mijn enthousiasme kwijt. Door de kaart Aloneness besefte ik dat ik mijn weg mag gaan en besloot (voorlopig) te stoppen met het geven van workshops. Ik voelde ruimte ontstaan dat ik mij mag gaan richten op mijn therapeutschap en op dat wat mag komen. Ouderen en rouw speelden hierin een rol.

Ik had mij nog maar net uitgesproken dat ik ging stoppen met Je eigen wijze weg en in dezelfde week liep ik tegen een vacature. Al lezende ging alleen maar door mij heen: dit is voor mij, dit is voor mij, dit is voor mij…

Ik raakte in de ban van deze vacature en ben gaan solliciteren, een brief, een telefoontje en 2 gesprekken later werd ik aangenomen: ik mag de coördinatie en organisatie op mij nemen dat ouderen weer naar het theater kunnen in Overijssel. Hoe leuk is dat!

Dit doe ik sinds het voorjaar naast mijn praktijk. Mijn belangrijkste motivatie is dat ik plezier wil beleven aan mijn werk. Zolang ik deze stroom blijf volgen, dan kan ik kan ik veel aan.

En zo geschiedde. Ik stopte als vanzelf met PR voor mijn praktijk, ik had hier geen tijd meer voor naast mijn reguliere baan bij Stichting Vier het Leven. En zie, mensen weten mij te vinden en mijn praktijk bloeit. Dat is bijzonder om te ervaren.

Twee verschillende werkvelden, twee vlakken waar ik mij nu thuis voel. De weg naar buiten met Vier het Leven, de weg naar binnen met mijn praktijk Innertrans: reizen naar je essentie.

Hartengroeten,
Margot Shunya

 

 

Wat is Vier het Leven?
Stichting Vier het Leven brengt ouderen in contact met ervaringen die het leven weer de moeite waard maken. Ouderen (65+) kunnen namelijk niet een-twee-drie naar een culturele voorstelling.
Deze zorgen neemt Vier het Leven weg en begeleidt ouderen van deur tot deur naar theater, film of museum. Onze gasten ontmoeten op deze manier bekende en nieuwe mensen en voelen zich weer even verbonden met het ‘echte’ leven. Een cultureel arrangement in inclusief begeleiding, vervoer, entree en consumpties.

Zo zorgt Vier het Leven al ruim 12 jaar dat ouderen naar het theater kunnen gaan, begeleidt door onze vrijwilligers, gastvrouwen en gastheren. Landelijk zijn er 1700 vrijwilligers en worden 20.000 uitjes per jaar verzorgd.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + vijf =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.