Vervolg op ‘Beste anesthesist,

Vandaag werd een hele grote doos bezorgd van een bloemenzaak uit Amsterdam. Ik snapte er niets van. Wat is dit? Wie stuurt mij dit? Dit zal wel een vergissing zijn.

Een prachtige bos bloemen haalde ik uit de doos en een enveloppe, zonder afzender.

De brief die ik uit de enveloppe haalde was van afdeling anesthesiologie van het AMC, geschreven door de professor, tevens afdelingshoofd en opleider. Ik stond perplex.

In de brief: ‘Uw duidelijk beschreven verhaal helpt ons hoe we patiënten beter zouden kunnen begeleiden.’Blijdschap en verdriet in mij ging dwars door elkaar heen. 

Mijn ogen bleven hangen op de regel: ‘Uw verhaal is daarom ook breed gedeeld met de artsen van anesthesiologie en zullen dit als voorbeeld meenemen in de scholing van jonge artsen en verpleegkundigen.’

Doordat ik mijn brief onlangs heb gedeeld op Facebook werd mij duidelijk dat ik hiermee anderen help met soortgelijke ervaringen. Delen is helen.
Maar de brief helpt ook artsen en artsen-in- opleiding van de afdeling anesthesiologie. Het klinkt vreemd, het voelt als een cadeau voor mij dat dit door de afdeling anesthesiologie van het AMC zo goed en serieus is opgenomen.

Het is nooit te laat om je stem te laten horen, dat blijkt nu wel.