Wat is innerlijk kindwerk

Kind gevoelens

 

Innerlijk kindwerk

is een therapievorm waarin je op zoek gaat naar jouw oorspronkelijke zelf.

Ervaringen van vroeger worden naar mate je ouder wordt meestal onbewust meegenomen en kan een onbedoelde (negatieve) invloed op je hebben, waardoor je niet voluit kunt leven of je zelf kunt zijn.

Zonder bewustzijn hierop, kunnen deze gevoelens je huidige leven sterk bepalen. Door hiermee in contact te gaan vergroot je je bewustzijn en ga je meer in je volwassene leven.

Werken met het ‘innerlijke kind’, is jezelf weer leren herinneren. Je ware zelf kun je vergeten zijn, maar het is niet verdwenen. Het gaat om het hervinden van jezelf.

 

Natuurlijke kind

oorspronkelijk innerlijk kind

We worden allemaal puur en onbevangen geboren. Als pasgeborene ben je volledig open voor alle invloeden van buitenaf. Het innerlijk kind is in deze periode het natuurlijke kind. Nog dicht bij je essentie, bij wie je bent, het oorspronkelijk kind. Dit natuurlijke kind is en blijft altijd een deel van je.

Het ontstaan van overtuigingen

Bij het opgroeien komt alles, zonder dat je hiervoor beschermt bent, bij je binnen. Je bent kwetsbaar en totaal afhankelijk van je ouders, je opvoeders. Je krijgt onbewust normen en waarden mee met (negatieve) overtuigingen uit je omgeving.

Het kind raakt verstrikt in deze normen en waarden en regels.  Hierdoor zoekt het kind een weg om dit niet te voelen en raakt verder weg van zijn of haar essentie. Dit noemen we het gekwetste kinddeel.

Om onszelf te beschermen ontstond het overlevende kinddeel. Je ging als het ware een muur om je heen zetten, je trok je terug. Of je ging je aanpassen aan je omgeving wat voor jou op dat moment goed was. Je gebruikte manieren waardoor je ging overleven. Dit had je ook nodig om staande te kunnen blijven in de maatschappij, het vormt tevens ons ego.

 

Hoe versterk je de liefdevolle volwassene in jou
Just watch

Als volwassene kun je ontdekken waar je het contact met jezelf bent kwijt geraakt. Door de volwassene in jezelf te versterken krijg je de mogelijkheid om uit je oude patroon te stappen. De volwassene is er voor het innerlijk kind en is liefdevol om dit deel in zichzelf te beschermen. Hierdoor kan het gekwetste kinddeel geheeld worden, waardoor het overlevende kind in jou kan gaan ontspannen.

Dit is de weg om de verbinding met jezelf te herstellen. De keuzevrijheid die je was ontnomen toen je kind was, kun je nu in jou tot leven laten komen, waardoor jouw gevoel van ruimte en vrijheid terug komt.

 

Meer weten?

Neem contact met mij op, als je meer wilt horen, weten of ervaren.