Vind je innerlijk kind en de volwassene in jezelf

wat is innerlijk kind. volg je eigen wijze weg

Ieder mens wordt onschuldig, openhartig
en vol vertrouwen geboren.

Als kind willen we boven alles geliefd en verzorgd worden. Wanneer een kind geen waardering krijgt of afgewezen wordt, zal het gaandeweg negatieve overtuigingen over zichzelf ontwikkelen: ‘ik mag er niet zijn’, ‘ik moet alles alleen doen’, ‘ik ben nooit goed genoeg’ of‘ mensen zijn niet te vertrouwen’. Tegen de tijd dat je volwassen bent zijn deze overtuigingen een deel van je – onbewuste – gedrag geworden.

Bepaalde situaties in je leven kunnen – steeds weer opnieuw – vervelende emotionele reacties bij je oproepen. Dat zijn ’triggers’, een belangrijk onderdeel van het ‘innerlijk kind’ werk. Je leert je triggers en overtuigingen herkennen en hoe die te vervangen door liefdevolle en zorgzame reacties. Zeg maar zoals je ook zou doen voor een klein kindje. Om te beginnen naar jezelf, naar je innerlijk kind.

Het ontdekken van je innerlijk kind, is het ontdekken van je volwassen zijn.

Zoek je essentie

In contact komen met het innerlijk kind-deel in je en je volwassen-zijn, kom je tevens dichter bij jouw essentie, naar wie jij diep van binnen bent. En hoe je dat als volwassene in de wereld zou kunnen brengen.

Lichaamswerk helpt hier goed bij, je lichaam is een spiegel en opslagplaats van onbewuste – vaak ook onderdrukte – ervaringen in iemands leven: een belangrijke bron over je pijn, vreugde en wijsheid. Door hier contact mee te maken, je er bewust van te worden en deze tenslotte te transformeren, kun je meer in je volwassene en in het hier en nu gaan leven. Kies jouw pad, een ontdekkingstocht in je zelf.

In onze huidige prestatiecultuur, waarin we veel druk tot snelle oordelen ervaren, is innerlijk kind werk meer nodig dan ooit.  Als we beter omgaan met ons eigen innerlijk kind, kunnen we reactiepatronen –  en vooral ruzies – eerder stoppen en daardoor  zachter en milder met anderen omgaan.

Primal Rebirth Therapie

De methode heet officieel Primal Rebirth® Therapie, een lichaamsgeoriënteerde psychotherapie waarin verschillende technieken worden toegepast en tevens een spirituele groeitherapie is. Het wordt ook innerlijk kindwerk genoemd.

Primal heeft betrekking op je eerste levensjaren en zijn van grote invloed op de rest van je leven. Ervaringen die je hier hebt opgedaan neem je onbewust mee je volwassen leven in, inclusief de negatieve overtuigingen die niet meer van toepassing zijn, maar nog wel invloed op je hebben.

Door weer in contact te komen met jezelf, ontdek je je essentie, je ware zelf, je oorspronkelijkheid. Je ervaart hierdoor kracht, plezier, liefde, innerlijke wijsheid en levenslust. Deze verandering kan voelen als herboren worden (rebirth). Niet meer overleven vanuit denken en doen, maar leven vanuit zijn.

Op deze pagina lees je meer over de verschillende delen in je, kinddelen naar de liefdevolle volwassene.
Neem voor verdere vragen, informatie of een afspraak gerust contact met mij op.

Traumatherapie

In mijn sessies werk ik tevens met traumaheling dat gebaseerd is op traumatherapie.
Lees meer hierover op deze pagina.

Vragen of interesse? Neem contact met mij op.

 

wat is innerlijk kind 

‘Vanuit jouw eigen beweging ontdek je jezelf, kom je dichter bij je essentie.’