Vrij van stress

Iedere gedachte en emotie met een negatieve lading (piekeren, afkeuring, sombere gevoelens) leidt tot stressreacties in het lichaam.

barley-field-1684052_1920

 

Stressreacties gaan vast zitten in je lichaam, waardoor medische klachten of ziektes kunnen ontstaan.
Ik werk lichaamsgericht, dat wil zeggen dat je door middels van oefeningen en meditatie je bewust wordt van je lichaamssensaties en je gaat leren hoe je spanning kan los laten en meer in balans kan leven.

 

Wat is stress?

Stress ontstaat bij te veel aan prikkels en deze kunnen zich gaan ophopen. Hierdoor zet zich ongemerkt spanning vast in je lichaam, waardoor moeheid en kwaaltjes de kans krijgen.

Hoe kan ik leren met stress omgaan?
Door je lichaam te leren kennen wanneer en welke lichaamsreacties je ervaart.
Dit kan soms heel subtiel zijn, vaak ben je niet eens bewust dat je bepaalde spieren aanspant of hoe je ergens op reageert. Door hier bewust van te worden, kan je balans ontdekken tussen inspanning en ontspanning en de energie die vastzit leren ontladen.

Trauma
Stress kan tevens ontstaan door een trauma (ieder van ons heeft een (on)bewust trauma), een heftige gebeurtenis in je leven of onprettige ervaringen die vaker terug komen. De impact van heftige voorvallen of onprettige gebeurtenissen zitten niet in de gebeurtenis, maar heeft te maken met de reactie van je lichaam en je zenuwstelsel.
Energie is gaan vastzitten en deze wil eruit. In vertraging gaan leren loslaten is de weg naar ontspanning en heling.

 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Neem contact met mij op via telefoon of mail.

 

pexels-photo-119708