Innerlijk Kind (primal)

Het innerlijk kind gaat over dat deel in je dat leeft in de oude gevoelens en overtuigingen die je als kind vroeger had. Je gaat contact maken met je primal-jaren, je eerste levensjaren.
Zonder bewustzijn hierop, kunnen deze gevoelens je huidige leven sterk bepalen. Door hiermee in contact te gaan, vergroot je je bewustzijn en kun je dit los gaan laten en meer in je volwassene gaan leven.

Kind – Volwassene – Getuige

We worden allemaal puur en onbevangen geboren. Als pasgeborene ben je volledig open voor alle invloeden van buitenaf. Alles komt, zonder dat je hiervoor beschermt bent, bij je binnen. Je bent kwetsbaar en totaal afhankelijk van je ouders, je opvoeders.

Natuurlijke kind
Het innerlijk kind is in deze periode het natuurlijke kind. Nog dicht bij je essentie, bij wie je bent, het oorspronkelijk kind.

Gekwetste kind
Bij het opgroeien krijg je door je omgeving normen en waarden met (negatieve) overtuigingen mee. Het kind raakt verstrikt in deze regels die gehanteerd worden door ouders, opvoeders, geloof en maatschappij. Overschrijdend gedrag zoals fysiek, emotioneel, sexueel of verbaal gedrag gingen ver over jouw grenzen als kind. Hierdoor raakt het kind onderdrukt en verder weg van zijn essentie. Het gekwetste kinddeel ontstaat in deze periode.

Overlevende kind
Om dit in stand te houden en om onszelf te beschermen ontstond het overlevende kinddeel. Je ging als het ware een muur om je heen zetten, je trok je terug, je ging je aanpassen aan de omgeving. Ofwel je ging manieren gebruiken waardoor je ging overleven. Dit had je ook nodig om staande te kunnen blijven in de maatschappij, het vormt ook ons ego.

VolwasseneJust watch
De volwassene is een zuivere volwassene die helder kan denken en niet wordt beïnvloed door het gekwetste kind. De volwassene is er voor het innerlijk kind en is liefdevol om het kind te beschermen.

Een zuivere volwassene zijn is niet eenvoudig, omdat je bent beïnvloed door je ouders, opvoeders, geloof, school. Je hoeft het als volwassene niet te weten, daarmee laat je je oude denkbeelden los en kun je er gewoon zijn. Een zuivere volwassene heelt het gekwetste kinddeel, waardoor het overlevende kinddeel kan gaan ontspannen.

Getuige
De getuige kijkt naar wat er gaande is en heeft geen oordeel. Als getuige neem je afstand van je innerlijk kind en de volwassene. Je ziet de emoties, de wanhoop, het verlangen, het verdriet en hiermee kun je de volwassene helpen om het innerlijk kind te beschermen en liefde te geven.

Meer weten?
Neem contact met mij op, als je meer wilt horen, weten of ervaren. Ook voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.