Aardemeditatie gaat stoppen

Mária Thomas en ik hebben besloten om na vier jaar op zaterdag 24 mei de laatste aardemeditatie te geven. Voor ons allebei voelt dit als een kloppend besluit. We vinden het fijn om dit allebei toe te lichten.

Mária:
De aarde-bijeenkomsten waren voor mij hartverwarmende momenten van stilte en verbinding. En toch stagneert het nu. Waarom? Geen idee. Ik weet alleen dat er een nieuwe vorm wil ontstaan. Iets met meer gedeelde vrolijkheid en beweging voor handen en voeten.
Die vorm laat zich wel vinden, daar vertrouw ik op.

Margot Shunya:
Ik ben begonnen met de Aardemeditatie samen met Mária omdat ik geloof in het Transition Town concept: de driehoek-eenheid hoofd, handen en hart. Het laatste (hart) is een ondergesneeuwd kindje in de maatschappij. En om werkelijk in transitie te gaan is iets anders nodig. Van jezelf en elkaar. Als je geen contact maakt met ‘het andere’ blijft alles het zelfde zoals het altijd gaat: bijvb. machtposities, je werkt ergens aan mee wat je eigenlijk niet wilt, je laat je leiden door wat anderen doen.

waterdruppel groen

De aardemeditatie was een klein onderdeel van het hart-gedeelte en kan een eerste stap zijn om stil te staan wat er in je zelf gebeurd en om je heen. Iedere aardemeditatie was prettig en was een fijn begin van een weekend. Die energie was vaak nog een tijd voelbaar. Na 4 jaar is het voor mij voldoende. Door dit los te gaan laten kan er nieuwe ruimte ontstaan bij mezelf en anderen. Die beweging wil ik bewust maken.

De aardemeditatie is nog 2 maal: zaterdag 26 april en 24 mei
(10:15  tot uiterlijk 12:00 uur)
Je blijft van harte welkom!

Locatie Groene Golf, Gooierstraat 9 in Deventer

‘Elk einde heeft een nieuw begin’